Psykoterapi har god effekt på depresjon og øker livskvaliteten til dem som får behandling, konkluderer rapporten fra Kunnskapssenk

En sentral del av depresjoner handler om at man er for langt unna de gode opplevelsene. Man er rett og slett ikke posisjonert i forhold til livet. Vi trenger alle psykisk næring, får vi ikke det er depresjon en naturlig reaksjon. Avgjørende for hvilke følelser du går med i hverdagen, er om livet du lever gir en følelse av mening og trivsel. Viktig for livskvaliteten er at man får brukt seg selv. Fremfor å se på depresjon som noe syklig, kan du se på det som et tegn og signal på at du må ta noen grep i livet ditt. Piller er mye brukt i behandling av depresjon og kan " få deg opp", men piller gjør ikke noe med livsstilen, det krever handling. God psykoterapi vil hjelpe deg med dette. God psykoterapi vil også hjelpe deg med å bære det som er vondt og vanskelig, men som også er en del av livet vi må lære å leve med.     

 

Depresjon er den mest utbredte diagnosen innen psykiske lidelser. De vanligste behandlingene ved depresjon er ulike former for psykoterapi eller bruk av antidepressive medikamenter. Resultatene i kunnskapsoppsummeringen tyder på at det er få forskjeller på effekten mellom psykodynamisk terapi og andre former for psykoterapi. 

 

Les hele publikasjonen: Effekten av psykoterapi for mennesker med depressive lidelser.